Vinete umplute, învelite în ardei capia

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Viorica Kovacs, Galați

Preț: 18 lei-6 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 25 minute

Vinete umplute, învelite în ardei capia

Îți trebuie pentru vinete umplute: 6 vinete tinere lunguiețe și subțiri, 350 g carne tocată de vită, 1 ceapă, 1 lingură ulei, sare, piper, 50 g telemea de oi rasă, 1 linguriță muștar de Dijon, 2 linguri pastă de tomate, 1 cățel de usturoi, 6 ardei capia verzi (sau roșii) subțiri, 3 ardei capia roșii (sau verzi), 1 legătură pătrunjel verde

Pregătești vinetele umplute așa: Speli vinetele, le usuci cu un prosop, le cureți coaja în fâșii intermitente, fără a îndepărta codițele. Despici fiecare vânătă pe mijloc în lungime, fără a o tăia de tot și scoți cu grijă miezul. Călești ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins, până se înmoaie, adaugi carnea tocată, miezul vinetelor mărunțit și continui călirea, până scade zeama lăsată de carne și de vinete, apoi iei compoziția de pe foc. Adaugi usturoiul zdrobit, sare, piper după gust, pasta de tomate, usturoiul, pătrunjelul tocat și umpli vinetele cu compoziția obținută. Presari peste umplutură puțină telemea rasă. Așezi în interiorul ardeiului verde și o felie de ardei roșu tăiat pe lungime. Acoperi vânăta cu un ardei capia tăiat ca o bărcuță, fără cotor și fără să-i tai codița și vârful. Așezi vinetele pe grătarul bine încins și le lași să se rumenească. Când sunt gata, le scoți într-un vas și le lași acoperite 5-6 minute. Sunt delicioase și pot fi folosite și pentru o masă festivă. Sigur vei impresiona musafirii!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!