Varză de vară, cu costiță

Foto: Mihai Nicolae

Varză de vară, cu costiță

Rețetă de Livia Florena Emerich, Făget, jud. Timiș

Preț: 15 lei-4 porții

Pregătire: 30 minute

Fierbere: 50-60 minute

Îți trebuie: 1 varză mare, 300 g costiță, 3 cepe, 6 căței de usturoi, 2 morcovi mari, 1 ardei mare, 2 roșii, sare, piper, condiment vegetal, cimbru, boia de ardei, 2 căni cu apă, 200 ml ulei

Pregătești așa: Călești ceapa tocată și usturoiul tocat în 200 ml ulei, apoi adaugi costița tăiată fâșii, ardeiul, morcovii tăiați bucățele și varza dată pe răzătoare. Pui boiaua și lași să se călească până ce varza lasă apă. Torni 2 căni cu apă, presari sare, piper, condiment vegetal, boia și adaugi câteva rămurele de cimbru. Lași să se facă la foc mic, amestecând din când în când. Adaugi două roșii tăiate cubulețe și mai lași puțin. Servești varza caldă, ca atare sau cu smântână. Cine vrea, poate completa varza de vară cu o mămăliguță și un ardei iute.

Add Comment