Varză de Bruxelles la cuptor

Foto: Mihai Nicoale – Burda România

Îți trebuie:
1 kg verzișoare de Bruxelles
1 kg carne tocată, de porc
1 cană orez
3 linguri ulei
1 ceapă roșie
4 căței de usturoi
oregano
500 ml smântână
50 g cașcaval
50 g margarină
3 linguri pesmet
sare
piper
1 lingură pastă de tomate
2 ouă
Pregătești așa:
Pui orezul la fiert în 2 căni de apă. Lași până ce orezul se umflă, după care pui capacul și, după aproximativ 10 minute, strecori și treci orezul sub un jet de apă rece. Speli bine verzișoarele, după care le pui la fiert în apă puțin sărată, în care adaugi un vârf de cuțit de oregano. Când sunt gata, mai simplu zis, opărite, le strecori și le lași bine la scurs.
Toci ceapa mărunt, o presari cu puțină sare și o pui la călit. Pui ceapa peste carnea tocată și o lași până își schimbă culoarea, după care adaugi 1 lingură de pastă de tomate. Peste orezul fiert pui oregano, sare, piper și usturoiul ras. Amesteci bine și lași puțin la răcit.
Ungi un vas termorezistent cu ulei și presari pesmet. Așezi jumătate din verzișoarele de Bruxelles și pui peste jumătate din umplutura de carne. Nivelezi și torni peste jumătate din smântână, amestecată cu ouăle și cu puțină sare. Acoperi cu verzișoarele rămase, apoi torni smântâna rămasă și presari deasupra cașcavalul rămas.
Pui tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, până se rumenește frumos. Scoți varza din cuptor și lași 30 de minute la răcit, după care poți servi preparatul tăiat felii.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Iuliana Lako, com. Cenad, jud. Timiș

Aici veți găsi rețeta unei supe picante și delicioase.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!