Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania
Îți trebuie:
150 ml suc de roșii
500 g carne
tocată de porc
2 cârnați afumați
1 cană cu fasole boabe
1 ceapă
1 morcov
1 ceșcuță cu vin
ulei, piper
2 lingurițe concentrat
de legume
Pregătești așa:
Cureți ceapa, o speli, o tai mărunt și o călești în ulei împreună cu morcovul. Adaugi carnea tocată mărunt și lași să se înăbușe bine. Din când în când stropești carnea cu vin. Când carnea este bine pătrunsă, pui rondele de cârnați rumenite separat și boabele de fasole fierte în apă cu 2 lingurițe de concentrat de legume. Torni sosul de roșii și potrivești gustul cu sare și cu piper. Lași la cuptor să dea în câteva clocote. La final, aromatizezi cu puțin cimbru verde sau rozmarin.
3 porții
Pregătire: 30 minute
FIERBERE: 50 minute
Rețetă de Daniela Moroianu, loc. Mihail Kogălniceanu, jud. Constanța
Dacă dorești o altă rețetă de tochitură, o poți găsi aici