Rețetă trimisă de Mărioara Neagoe, loc. Lugoj, jud. Timiș
5 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 1 oră
Îți trebuie:
- 2 kg carne de porc
- 300 g ficat de porc
- 1 rinichi
- 500 g cârnați proaspeți
- 1 cățel usturoi
- 300 ml bulion
- ulei
- sare
- piper
Procedezi așa:
Speli rinichiul, îl cureți și îi scoți nervurile. Îl pui în apă rece cu oțet.
Speli carnea de porc, o tai cubulețe și o călești în puțin ulei. Călești separat ficatul spălat și tăiat, împreună cu rinichiul. Când sunt gata îi adaugi în cratița cu carne.
Cârnații îi tai felii, îi prăjești separat și îi pui peste restul cărnurilor. Pui apă cât să îi acopere și lași să fiarbă. La final, adaugi usturoiul pisat, bulionul, sare și piper după gust. Lași să dea în câteva clocote, ca să mai scadă zeama. O poți servi cu mămăliguță.