Tocănița ospătarului

Foto: Mihai Nicolae – Burda România


Îți trebuie pentru blat:
1 kg carne de vită sau rasol
2 linguri ulei
1 l vin roșu
1 ceapă
2 căței de usturoi
sare
1 linguriță boia
1 linguriță piper măcinat
cimbrișor
busuioc
Pregătești așa:
Cureți ceapa, o toci și o călești ușor în ulei, presari boia și apoi amesteci totul cu bucățile de carne.
Adaugi apoi 1 litru de vin roșu (pentru 1 kg de carne macră). Sărezi, piperezi, pui usturoiul zdrobit și înăbuși totul la foc mic, până ce carnea devine moale.
Adaugi cimbrișorul și busuiocul tăiate mărunt și mai lași pe foc să dea câteva clocote.
Servești tocănița cu chifle proaspete. Torni și sos din tocăniță.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 60 minutete
Rețetă de Roxana-Maria Brânduș, Galați

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment