Tocăniță de vită

Elena Lazăr, loc. Poiana, jud. Bacău

Îți trebuie:

  • 600 g carne vită
  • 2 cepe roșii
  • 1 lingură un-tură
  • 1 ardei gras verde
  • 2 roșii
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 2 căței usturoi
  • 1-2 foi de dafin.

Pregătești așa:
Pui untura într-o tavă și o topești 2 minute la 300 W. Tai ceapa mărunt și o călești până când devine sticloasă, 3 minute la 500 W. Cureți carnea de pielițe și o tai cuburi împreună cu usturoiul tocat, sarea și piperul, după gust. Torni atâta apă cât să acopere carnea și o fierbi 15 minute la 500 W, sub capac. Scoți tava, adaugi ardeiul, vinul, roșiile decojite, foile de dafin și mai lași 10 minute în cuptor, fără capac. Se servește cu cartofi fierți în apă cu sare.



Add Comment