Tocăniță de fasole cu carne de porc

Maria Grigore, loc. Slobozia, jud. Ialomița

Îți trebuie:

  • 500 g ceafă porc
  • 5 felii kaizer
  • 1 ceapă
  • 2 roșii
  • 1 kg fasole cu bobul mare
  • 200 ml vin roșu
  • busuioc uscat
  • pătrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură zahăr.

Pregătești așa:

Fierbi fasolea și o scurgi de apă. Pui  3 linguri de ulei într-o cratiță, adaugi și ceapa și o călești timp de 2 minute. Adaugi carnea tăiată cu-bulețe mai mari, amesteci și torni vinul și 500 ml apă. Lași pe foc 30 de minute. Pui roșiile decojite și tocate, boabele de fasole scurse, busuiocul tocat, feliile de kaizer și zahărul. Mai lași  15 minute pe foc mic. La final, decorezi cu pătrunjel tăiat foarte mărunt.



Add Comment