Tocană în dovleac

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 dovleac potrivit
600 g carne de porc slabă
3 cepe roșii
1-2 ardei grași roșii
2 roșii
1 linguriță chimen pisat
1 linguriță cimbru uscat
sare
100 ml ulei
100 ml vin roșu
Pregătești așa:
Tai ceapa peștișori, ardeii fâșii și carnea cubulețe. Pui ceapa și ardeii la înăbușit în ulei și un praf de sare. Când ceapa devine sticloasă, adaugi carnea tăiată cubulețe, cimbrul și chimen.
Lași pe foc până când carnea își schimbă culoarea. Tai capacul de la dovleac și îl cureți de semințe și de partea ațoasă. Umpli dovleacul cu compoziția de carne și ceapă și torni vinul roșu, iar deasupra acoperi cu felii de roșii. Dai la cuptor până se înmoaie dovleacul.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

Iată aici o rețetă de tocană, tradițională românească.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!