Tocană din carne de vită cu vin roșu

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 linguri rase de făină
sare
piper negru
500 g carne slabă de vită, tăiată cubulețe
2 linguri ulei
1 ceapă mare tocată
1 cățel de usturoi zdrobit
250 g ciuperci mici
500 g cartofi cubulețe
4 morcovi feliați
2 rădăcini de păstârnac feliate
300 ml supă de vită
200 ml vin roșu
1 foaie de dafin
verdeață
200 g varză
Pregătești așa:
Într-o pungă mare de plastic, amesteci făina cu sare și mult piper negru. Pui carnea în acest amestec din pungă și scuturi până când este bine învelită în acest amestec.
Într-o cratiță mare, încingi uleiul și rumenești carnea câteva minute, apoi o scoți pe o farfurie și o lași deoparte. În cratiță, adaugi ceapa și usturoiul și le prăjești 3 minute. Pui ciupercile și mai prăjești totul timp de 1 minut. Pui carnea înapoi în cratiță și adaugi cartofii, morcovii, păstârnacul, supa de vită, vinul roșu, foaia de dafin și verdeața după gust.
Când dau în clocot, acoperi cratița și fierbi la foc mic timp de 1 1/2 oră. Adaugi varza tăiată, iar când dă din nou în clocot, acoperi și mai lași să fiarbă până se pătrund carnea și legumele. Scoți foaia de dafin și adaugi 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat. Servești tocana în farfurii adânci de supă, împreună cu felii groase de pâine integrală, pentru a absorbi sosul consistent sau cu mămăligă.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 1h 45 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Iată aici și rețeta unei tocănițe cu pește.

Add Comment