FOTO: Mihai Nicolae
Rețetă de Cristian Paliștan, Brașov
Preț: 39 lei-6-8 porții
Pregătire: 35 minute
Fierbere: 60 minute
Îți trebuie: 1 kg carne de miel (gât, cap de piept, coaste, rasol), 2 morcovi, 1 ardei gras roșu, 1 rădăcină de păstârnac, 1 ceapă, 500 g cartofi, 100 g orez, 2-3 roșii (100 ml suc de roșii), 600 g smântână, sare, piper, mărar
Pregătești așa: Porționezi carnea, o pui la fiert în circa 2 litri de apă, iar după ce dă primul clocot, arunci apa, speli carnea și o pui din nou la fiert. Când carnea este aproape fiartă, adaugi legumele tăiate cubulețe, sărezi după gust și continui fierberea încă aproximativ 20 de minute. Apoi adaugi orezul, cartofii și roșiile curățate de pieliță și tăiate cubulețe (sau sucul de roșii). Când orezul și cartofii au fiert, dregi tocana cu smântână și condimentezi cu piper după gust. Iei oala de pe foc și adaugi mărarul tocat mărunt.