Tocană de mazăre cu afumătură

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g scăriță afumată
500 g mazăre nouă
3 morcovi tineri
3 cepe
sare și piper
1 crenguță cimbru verde
2-3 roșii
3 linguri ulei
1 legătură mărar
Pregătești așa:
Cureți ceapa, mazărea și morcovii. Tai morcovii rondele, iar ceapa mărunt.
Călești bucăți de scăriță în uleiul încins, împreună cu morcovii și ceapa. Adaugi sare, piper și crenguța de cimbru, acoperi ingredientele cu apă fierbinte și le lași să fiarbă la foc mediu.
După 10-15 minute, adaugi mazărea, completezi cu apă caldă și lași preparatul să fiarbă încă 10-15 minute. Adaugi apoi roșiile date pe răzătoare, iar după alte 5 minute de fierbere, mărarul verde fin tocat.
Tocana e gata când sosul a scăzut, iar legumele sunt bine fierte. O servești cu mămăliguță sau cu pâine de casă și salată de sezon.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 30 minute
Rețetă de Maria Iosip, Galați

Intră aici și încearcă acest preparat inedit cu mazăre.

Add Comment