Timpana (sau paste cu carne și brânză)

Foto: Mihai Nicolae

Timpana (sau paste cu carne și brânză)

Rețetă de Maria Iosip, Galați

Preț: 19 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 25 minute

Îți trebuie: 200 g carne de vită, 2 cepe, 400 g paste, 2 ouă fierte tari, 500 g brânză dată pe răzătoare, 3 ouă, 600 ml supă de vită, pastă de roșii, sare, piper, ulei de măsline

Pregătești așa: Călești în ulei de măsline ceapa tocată mărunt. Adaugi carnea și lași să fiarbă împreună, adăugând câte puțină supă de vită. Peste toate adaugi pasta de roșii și mai lași pe foc. Între timp, fierbi pastele. Când sunt gata, le scurgi și le amesteci cu ouăle fierte tari și tăiate bucățele și cu cașcavalul răzuit. Amesteci apoi totul într-un vas, adaugi și ouăle bătute spumă, potrivești gustul de sare și piper, apoi pui compoziția într-un vas de yena, la cuptor. Este gata când preparatul capătă o culoare frumoasă. Preparatul poate fi servit atât cald, cât și rece. Dacă dorești, poți adăuga puțin busuioc în compoziție. Este un preparat sățios, gustos, ce se apropie ca gust de pastele bolognese. Alege paste de bună calitate și gustul va fi diferit! ca aspect seamănă cu lasagna.

Add Comment