Tigaie de pui picantă

foto: Mihai Nicolae

Tigaie de pui picantă

Rețetă de Magda Ețcu, Iași

Preț: 15 lei-4 porții

Pregătire: 25 minute

Coacere: 40-45 minute

Îți trebuie: 600 g piept de pui dezosat, 1 ceapă galbenă, 1 ardei gras roșu, 4 roșii, 2 morcovi, 2 linguri ulei de măsline extravirgin, 2 linguri de boia dulce, sare de mare, după gust, piper negru, după gust, 1 legătură pătrunjel/mărar, 1 ardei iute, 1 lămâie

Pregătești așa: Tai pieptul de pui cubulețe, iar ceapa și ardeiul roșu le tai în bucăți mari. Tai morcovii rondele, roșiile cuburi, iar mărarul, pătrunjelul și ardeiul iute le toci mărunt. Pieptul de pui îl condimentezi cu sare, piper și boia și îl prăjești în ulei la foc iute. Adaugi legumele și amesteci rapid la foc iute 2-3 minute. Apoi adaugi zeama de lămâie și 100 ml apă, amesteci rapid și adaugi ardeiul iute. Servești cu smântână și verdeață deasupra. Așezi preparatul pe o farfurie, având grijă că pui uniform din toate ingredientele. Pentru o servire și un aspect aparte, puteți alege să aduceți preparatul la masă direct în tigaie (dacă aveți o tigaie potrivită). Efectul va fi unul mai rustic, dar gustul e deosebit oricum ar fi servirea! :). Pentru amatori, preparatul poate fi pregătit și mai picant.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!