Tăiței chinezești cu pui

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 piept de pui de 500 g
150 g tăiței chinezești
400 g amestec de legume congelate
2 linguri sos de soia
1 lingură zahăr brun
1 lingură sos picant
1/2 linguriță chili 
piper de Cayenne
1 linguriță ghimbir
1 linguriță praf de usturoi
1 linguriță amidon
4-5 frunze de ceapă verde
semințe de susan
Pregătești așa:
Pieptul de pui îl tai cubulețe, adaugi o lingură de sos de soia și îl lași la marinat 10-15 minute. Tragi puiul la wok, la foc iute, în puțin ulei. Adaugi legumele congelate. Sotezi ușor. Torni apă cât să le acopere. Adaugi sosul picant, zahărul brun și o lingură de sos de soia. Presari apoi ghimbirul, chili, usturoi. Adaugi o linguriță de amidon și lași pe foc aproximativ 5 minute. Fierbi apa într-un vas și, când clocotește, pui tăițeii și îi lași să fiarbă 1-2 minute. Scurgi apa și pui tăițeii în wok. Amesteci și lași jumătate de minut pe foc, ca să se întrepătrundă aromele. Pui în boluri și adaugi ceapa verde tăiată pe diagonală și câteva semințe de susan prăjite.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 10-15 minute
Rețetă de Ivette Huerta, Lupeni, jud. Hunedoara

 

Iată aici o altă rețetă cu tăiței.

Add Comment