Supă de mărar

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru supa de mărar:
1 ciolan afumat (sau bucăți de șuncă afumată)
2 legături de mărar
300 ml smântână
4 linguri de ulei de floarea soarelui
2 linguri de făină albă
1 linguriță de boia dulce
sare și piper după gust
Îți trebuie pentru găluște:
2 ouă
5 linguri de făină albă
Pregătești așa:
Tai ciolanul în bucăți potrivite, le speli bine și le pui la fiert cu apă rece. Spumezi, iar când e aproape fiartă carnea, adaugi rântașul făcut astfel: încingi 4 linguri de ulei, adaugi 2 linguri de făină, amesteci, adaugi o linguriță de boia dulce și lași 5-10 minute la foc mic, să se rumenească. Stingi apoi totul cu apă rece, amestecând tot timpul pentru a nu se forma cocoloașe. Adaugi rântașul în oala cu ciolanul fiert, amesteci, apoi adaugi mărarul spălat și tăiat fin (mărunt).
Cât timp fierbe, prepari găluștele așa: într-un castronel bați bine 2 ouă cu puțină sare, adaugi 5 linguri de făină, amesteci foarte bine (dacă e nevoie, adaugi puțină apă). Cu lingura înmuiată mereu în supa care fierbe încet, tai găluștele mărunt și le lași la fiert 10-15 minute în supă, la foc mic. Adaugi smântâna, potrivești gustul de sare și de piper și mai lași să dea un clocot. Stingi focul și acoperi oala cu un capac. Servești cupa cu un ardei iute, crud sau murat.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Camelia Corodan, Baia Mare, jud. Maramureș

 

Iată aici o rețetă de supă de roșii, simplă și gustoasă.

Add Comment