Știucă umplută evreiește

Un pește apreciat de bucătari este știuca. Rețeta de mai jos, Știucă umplută evreiește, este mai specială, cu un mod de preparare deosebit și un gust delicios.
Peștele (de ex. știuca) este foarte important pentru sănătate, deoarece conține un lanț lung de grăsimi omega-3, conține vitamina D și seleniu și are un conținut ridicat de proteine. Carnea de pește conține fier, care contribuie la prevenirea și combaterea anemiei; o cantitate mare de iod care este esențial pentru funcționarea normală a glandei tiroide și pentru ardera grăsimilor. Datorită acizilor grași esențiali omega-3, consumul de carne de pește poate reduce până la 50% riscul de cancer.
Datorită acestor beneficii pentru sănătatea noastră, vă recomandăm consumul de pește. În general este recomandat să se consume 2-3 porții de pește pe săptămână.

știucă

Foto: Știucă umplută evreiește – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 știucă
100 ml ulei
1 ceapă
miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii)
1 legătură pătrunjel verde tocat
1 ou
sare, piper
puțină coajă de lămâie sau nucșoară rasă
puțin vin
Pregătești așa:
Speli peștele și începi să-l prepari. Tragi pielea știucii de la cap și o rulezi ușor pe măsură ce o desprinzi de carne. Apoi carnea o toci mărunt și torni ulei în tigaie. Pui ceapa tocată la prăjit, iar separat, amesteci carnea cu miezul de pâine înmuiat în lapte și cu pătrunjelul tocat mărunt. Adaugi oul, sarea, piperul, puțină coajă de lămâie sau nucșoară rasă.
Umpli pielea de știucă și o pui la fiert în apă potrivit de sărată. Adaugi puțin vin și oasele scoase de la pește. Fierbi 2 ore. Scoți peștele, îl așezi pe o farfurie lungă, iar zeama lui o treci prin sită, după care o torni peste pește.
Servești știuca rece, cu felii de lămâie, cartofi natur și morcovi fierți. Poți decora cu verdeață.

Pregătire: 35 minute; Fierbere: 120 minute
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș

Nu ezita să încerci și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!