Știucă prăjită cu spanac și legume

La o masă bogată și sănătoasă nu poate să lipsească peștele, de aceea vă oferim rețeta de Știucă prăjită cu spanac și legume. Poftă bună!

peste

Foto: Știucă prăjită cu spanac și legume – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 știucă de Dunăre de cca 1 kg
150 g baby spanac
20 ml ulei de măsline
1 morcov
1 ardei roșu
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
2 foi de dafin
1 linguriță de legume deshidratate fără sare
un praf amestec de condimente uscate (busuioc, oregano, măghiran, piper), 3-4 ridichi
roșii
1 lămâie
1 crenguță uscată oregano
50 ml ulei pentru prăjit
Pregătești așa:
Știuca spălată se curăță de solzi, apoi se crestează un buzunar pe șira spinării, se îndepărtează intestinele, se spală bine și se scurge.Se dă în interior un praf de sare și piper și se lasă să se zvânte.
Se prăjește peștele într-o tigaie cu ulei încins, se scoate și se dă deoparte (pentru a rămâne buzunarul deschis, se bagă un cocoloș de folie de aluminiu, care se îndepărtează după prăjirea peștelui).
Se opărește baby spanacul, oprind câteva frunze verzi pentru salată; restul se trece sub jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Ceapa roșie se curăță  și jumătate din ea se taie mărunt, iar cealaltă jumătate julien; se taie câteva rondele din capătul ardeiului, iar restul se taie în cubulețe mai mari; morcovul curățat se dă prin răzătoarea mică.
Se încinge în tigaie uleiul; se prăjește usturoiul feliat cu crenguța de oregano, se pune și ceapa roșie, oprind câteva rondele separat, cubulețele de ardei roșu, oprind rondelele separat, morcovul dat prin răzătoare, oprind o lingură separat, pentru salată.
Se călește totul, se adaugă spanacul scurs, se potrivește de sare și piper, se adaugă legumele deshidratate, condimentele uscate și 50 ml apă rece, se lasă compoziția să se lege și se oprește focul.
Cu aceste legume trase la tigaie se umple buzunarul știuculiței, se așază în tava cu folie de aluminiu și se dă 10-15 min. în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc un pic legumele. Din spanacul oprit verde, morcovul răzuit, rondelele de ardei, de ceapă și ridichile feliate, se prepară o mică salată cu suc proaspăt de legume, stropite cu un pic de ulei și un praf de sare. Se servește peștele cu această salată răcoroasă.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Nu ezita să încerci și rețeta de aici.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Add Comment