Foto: Mihai Nicolae
Specialitate cu vinete și brânză
Rețetă de Petronica Mîndrilă, sat Suha, com. Mălini, jud. Suceava
Preț: 25 lei-6 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 50 minute
Îți trebuie: 6 vinete, 500 g carne tocată de vită, sare, piper, 2 cepe ulei, 1-2 legături pătrunjel, 200 g telemea de vacă, 2 ouă, 100 g smântână, 100 g piure de roșii sau bulion, 100 ml vin roșu
Pregătești așa: Speli vinetele, le tai rondele medii și le condimentezi cu sare. Apoi le lași la scurs într-o sită. Ceapa curățată o tai solzișori și o călești în ulei. Adaugi carnea tocată, presari sare și piper după gust și stropești cu apă călduță din când în când, ca să fiarbă bine. Spre final, adaugi piureul de roșii și vinul roșu, apoi amesteci, ca să nu se lipească. Așezi un strat de vinete, cubulețe de brânză, carne și tot așa. La final, bați ouăle cu smântâna și cu brânza rămasă, dată pe răzătoare și torni amestecul deasupra. Coci la 160 de grade, până se rumenește.