Rețetă de Elena Corduneanu, loc. Tg. Jiu, jud. Gorj
8 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 40 minute
Îți trebuie:
- 250 g carne vită tocată
- 400 g spaghete
- 1 bucată praz
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 cățel usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 conservă roșii întregi
- 3 linguri bulion
- pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Pregătești așa:
Într-o oală cu apă și sare pui spaghetele să fiarbă. Când sunt gata, le clătești cu apă rece. Cureți morcovul îl speli și îl tai rondele. Ceapa și prazul le tai mărunt. Călești într-o tigaie morcovul, ceapa, usturoiul, prazul și roșiile întregi din conservă. Condimentezi cu sare și piper după gust. Adaugi carnea de vită și lași să fiarbă 30 minute. Servești spaghetele alături de carnea tocată.