Spaghete aglio, olio e olive

Spaghetele, preparate sub diferite forme, sunt foarte des folosite de către gospodine. Rețeta de mai jos, Spaghete aglio, olio e olive, are la bază spaghetele. Nu ezitați să o preparați! 
Caperele, pe care le vom folosi și noi în rețeta care urmează, sunt mugurii de floare ai unui arbust mediteranean. Se folosesc drept condiment, deoarece au un gust și o aromă puternice. Se adaugă întotdeauna spre sfârșitul preparării termice, deoarece își pierd rapid aroma atunci când sunt încinse.
Menta folosită, dă preparatului prospețime și un gust deosebit. Presupusa origine a mentei s-ar afla în Asia și în bazinul mediteranean. Există dovezi că romanii ar fi gătit cu mentă, iar o legendă greacă spune că Hades, zeul lumii subpământene, s-ar fi îndrăgostit de o nimfă, iar soția lui, Persefona, aflându-le taina, ar fi transformat-o pe frumoasă în această plantă măruntă, astfel încât toată lumea să o poată călca în picioare. Frunze de mentă au fost găsite și în piramidele egiptene.

 

spaghete

Foto: Spaghete aglio, olio e olive – Arhivă Burda România

Ingrediente:
2 căței de usturoi, tocați mărunt
1/3 cană (90 ml) ulei de măsline extravirgin
6 fileuri de anșoa
2 linguri mentă proaspătă, tocată mărunt
4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
500 g spaghete
2 linguri capere
12 măsline negre, fără sâmburi și tocate mare
Preparare:
Se călește usturoiul în ulei, într-o tigaie, la foc mediu, timp de circa 3 minute. Se adaugă fileurile de anșoa și se prăjesc 5 minute, fărâmițându-se cu o furculiță. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă menta și pătrunjelul.
Între timp, se fierb spaghetele într-o oală mare cu apă sărată clocotită, timp de cca 10-12 minute, să fie al dente. Se scurg și se amestecă împreună cu sosul. Se presară caperele și măslinele tocate, se amestecă bine și se servește preparatul fierbinte.

Rețetă de Maria Buruiană, Iași

Intră aici și vei găsi o rețetă delicioasă.

Add Comment