Foto: Mihai Nicolae
Șnițel vienez cu legume
Rețetă de Rozalia Șuba, Ocna Mureș, jud. Alba
Preț: 21 lei-4 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie pentru șnițel vienez cu legume: 4 felii piept pui, 2 ouă, 4 linguri pesmet, 2 linguri făină, 2 linguri ulei, sare, piper
Îți trebuie pentru garnitură: 4 cartofi, 1 pahar mare iaurt, amestec legume mexicane congelate, 1 lingură ulei, sare
Pregătești așa: Speli cartofii foarte bine și îi fierbi în coajă. Apoi îi cureți și îi tai în cuburi mici, după care îi amesteci cu iaurtul foarte bine scurs și bătut înainte. Potrivești gustul de sare. Legumele congelate le pui să fiarbă în apă clocotită, apoi le pui să se scurgă foarte bine și le amesteci cu foarte puțin ulei și sare. Feliile de carne le bați cu ciocanul de șnițele, fără să le rupi. Le treci apoi prin făină, ou bătut și sare, piper și pesmet. Scuturi excesul de pesmet și pui carnea la prăjit. Servești șnițelul cu salata de cartofi și legumele mexicane, iar după, gust poți servi și iaurt (ca acompaniament).