Șnițel picant cu mozaic de legume

Cine nu-și dorește să mănânce un șnițel? Iată o rețetă specială, Șnițel picant cu mozaic de legume, pe care o puteți prepara celor dragi.
Legendele grecești spun că însăși zeița Afrodita ar fi creatoarea maghiranului  pentru ea însăși, dar și pentru toate femeile care suspină prea mult și că, în Grecia Antică, acesta ar fi fost folosit de femei ca parfum, seara, pentru a-și visa ursitul, așa cum noi, românii, folosim busuiocul.
Iar florile de oregano erau oferite Afroditei, zeiţa dragostei, fiind un simbol al bucuriei şi al iubirii; tinerii căsătoriţi purtau cununi de flori de oregano ca semn al durabilităţii sentimentelor lor. În Evul Mediu era folosit împotriva balonării şi a durerilor de stomac.

Foto: Șnițel picant cu mozaic de legume – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 piept de pui file
1 ou
3 linguri muștar
boia iute
1/2 linguriță oregano sau maghiran uscate mărunțite
3 linguri făină
2 linguri mălai fin
3‑4 linguri pesmet
2 cartofi de dimensiune medie
2 sfecle roșii mici
100 g fasole verde
2 morcovi
2‑3 linguri mazăre
100 g verzișoare de Bruxelles
1 fir de praz
sare și piper 
200 ml ulei
Pregătești așa:
Tai pieptul de pui în felii subțiri, pe care, dacă e nevoie, le bați cu ajutorul ciocanului pentru șnițele. Le presari cu sare și le treci prin făină, apoi prin amestecul de ou, muștar, boia și oregano și, la final, prin mălaiul fin, amestecat cu pesmetul.
Prăjești feliile pe ambele părți, în 150 ml ulei încins, apoi le scoți pe șervete absorbante și le păstrezi la cald.
Cureți legumele și le speli. Le tai după preferință și le înăbuși în 50 ml ulei, amestecând ușor pentru 3‑4 minute. Presari sare și piper, adaugi apă cât să le acopere și le fierbi până scad. Șnițelele picante și legumele merg bine și cu bere, și cu vin.

Rețetă de: Ana‑Maria Niculae, București

Vezi și rețeta de aici.

Add Comment