foto: Mihai Nicolae
Șnițel imperial cu garnitură de legume
Rețetă de Lubița Iancu, Galați
Preț: 40 lei-6 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie pentru șnițel: 3 bucăți mai mari de piept de pui, 100 g caise uscate, smochine sau alte fructe confiate, 100 g cașcaval, 6 frunze de salvie, 50 g migdale pisate, 3 ouă, 100 g făină, 150 g pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit
Îți trebuie pentru garnitură: 1 lingură de unt, 1 cană de mazăre, 1 cană de fasole păstăi, 1 cană de morcovi mici, 1 cățel de usturoi
Pregătești șnițelul așa: Dezosezi pieptul de pui, îi scoți pielea, faci buzunare fiecărei bu-căți de piept de pui și le condimentezi cu sare și piper. Într-un castron amesteci fructele tăiate mărunt, cașcavalul ras mare, migdalele, frunzele de salvie tăiate mărunt și 1 ou bătut. Omogenizezi bine și, cu această compoziție umpli fiecare bucată de piept, le prinzi cu scobitori, le treci prin făină, ou bătut, pesmet și le prăjești în mult ulei, foarte bine încins, apoi le scoți pe șervețele de bucătărie. Pregătești garnitura așa: Într-o tigaie cu 1 lingură de unt, sotezi o cană de mazăre, 1 cană de păstăi, 1 cană de morcov mic, toate congelate și fierte în prealabil în apă cu sare împreună cu un cățel de usturoi. Servești șnițelul tăiat, alături de garnitură. E gustos, ca orice șnițel, e spectaculos în farfurie și e apreciat de mari sau mici deopotrivă. Poate fi pregătit pentru o masă festivă, dar și pentru o zi de duminică în familie. Culoarea din farfurie va completa gustul deja delicios.