Șnițel de vită cu ceapă

Șnitel de vită cu ceapă? Da, va rog! Acest preparat simplu și rapid este alegerea ideală pentru o cină fără bătaie de cap.

Îți trebuie:

1 kg carne de vită

150 g untură

1 lingură boia de ardei

100 ml vin

800 g ceapă

3 linguri făină

3 linguri bulion

sare și piper

Pregătești așa:

Cureți, speli și tai carnea în șase porții. Le bați bine, le dai cu sare și le treci prin făină, după care le prăjești în untura bine încinsă. Le scoți și le pui în altă cratiță.

Untura rămasă o strecori și în ea călești ceapa tăiată fideluță, după care stingi cu bulionul, boiaua și vinul. Torni sosul peste șnițele, adaugi sare și piper și lași la fiert un sfert de oră.

Le servești cu cartofi fierți sau orez.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Gulaș ardelenesc cu carne de vită

Încearcă și: Șnițel de pui cu salată coleslaw

 

Rețetă de Ionela Anghel, loc. Dobrotești, jud. Teleorman

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!