Shaorma cu piept de pui 

Shaorma cu piept de pui este rețeta pe care o prezentăm mai jos și pe care o putem prepara fiecare la noi acasă. De câțiva ani buni ne-am obișnuit cu acest gen de mâncare și am început să o apreciem. 
Shaorma este un cuvânt arăbesc, care înseamnă „rotativ„. Turcii îi spun „doner kebab„, adică „kebab rotit„. În ziua de azi se consumă mai mult shaorma cu carne de pui, dar la origini shaorma a fost preparată cu carne de miel și uneori de vită.
Shaorma la lipie a fost inventată în Germania de către un turc emigrat acolo.

 

shaorma

Foto: Shaorma cu piept de pui – Arhivă Burda România

Preparare lipii:
Se pun într-un bol mare 500 g făină cernută și 1 plic praf de copt, sare și 80 g margarină
topită și răcită. Se amestecă, după care se frământă, adăugând apă fierbinte după nevoie ca să se obțină un aluat ușor de întins.
Se acoperă, se lasă puțin, după care se fac biluțe și se întind în foi subțiri. Se decupează shaorma cu ajutorul unei farfurii.
Se încinge tigaia, se pune aluatul decupat, se lasă la prăjit până face bășicuțe, după care se întoarce pe partea cealaltă. Se procedează așa până se termină lipiile.
Preparare umplutură:
Se taie cubulețe 500 g piept de pui, se adaugă amestec de condimente și 3 linguri ulei, se acoperă cu o folie și se pune la rece ca să se pătrundă aromele. După câteva ore se pune carnea marinată la prăjit până devine albicioasă. Se dă deoparte la răcit.
Se ia o lipie, se unge cu un sos picant sau la alegere, se pun în mijloc bucăți de carne, bastonașe de castraveciori, roșii felii, varză tocată, salată verde,  iar deasupra se pun diferite sosuri. Se îndoaie capătul, se împachetează, se învelește capătul cu o folie ca să se servească mai ușor.

Rețetă de Lako Iuliana, Cenad, jud. Timiș

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!