Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
3 kg scrumbie
sare
piper
folie de aluminiu
lămâie
pătrunjel verde
usturoi verde (opțional)
ulei
apă minerală
surimi pentru decor (200 g)
Pregătești așa:
Cureți scrumbiile de solzi, le scoți intestinele și urechile și speli scrumbiile cu multă apă. Apoi le lași la scurs.
Condimentezi scrumbiile cu sare și cu piper, apoi le înfășori în folie de aluminiu. Frigi scrumbiile pe grătarul încins, pe ambele părți. Toci usturoiul mărunt, îl strivești, adaugi sare și îl amesteci cu ulei, ca la maioneză. Adaugi puțină apă minerală și servești mujdeiul alături de pește, felii de lămâie și surimi.
Rețetă de la familia Tanur, Năvodari, jud. Constanța
Intră aici, vei găsi câteva sfaturi utile pentru un grătar reușit.