Savoarea iernii în bucătărie

Savoarea iernii în bucătărie este denumirea unui preparat pentru care vom folosi carne de curcan. Tot pentru preparare vom folosi foarte multe mirodenii care vor da savoarea deosebită acestei rețete.
Garam masala este un amestec de condimente care conferă o notă bogată, caldă preparatelor culinare. Acestea sunt de obicei prăjite și apoi măcinate. „Garam” înseamnă „cald” sau „fierbinte” în limba indiană, iar „masala” înseamnă „condiment”. Se crede că garam masala își are originea în nordul Indiei, acolo unde iernile sunt reci, iar acest mix de condimente care încălzește corpul și inima era ideal pentru a combate frigul.

savoarea

Foto: Savoarea iernii în bucătărie – Arhivă Burda România

Ingrediente:
1 bucată piept de curcan
câteva linguri de dulceață de gutui
prune uscate
sare și piper
turmeric
sos de soia
garam masala
ghimbir ras
boia afumată
Salată de varză roșie:
1 kg varză roșie feliată foarte subțire
4 mere decojite
2 linguri miere
1 linguriță scorțișoară
sare și piper
30 g unt
3 cepe
2 foi de dafin
4-5 boabe de ienibahar
3 cuișoare
½ l fond de legume
1 cartof fiert ras
vin roșu
dulceață de gutui cu indrușaim
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se desface ca o carte, se acoperă cu o folie de prospețime și se bate cât mai subțire, pentru a putea fi rulat. Se face un amestec de condimente cu ulei de măsline și se întinde pe carne. Se pun într-o parte confitul de gutui și prunele și se rulează. Se prăjește pe toate părțile în tigaie, pentru o culoare aurie, apoi se dă la cuptor. Se scoate și se lasă un pic la răcit, până când carnea își reabsoarbe toate sucurile.
Într-o oală se pune varza, cubulețe de mere, ceapa tăiată mărunt, vinul, mierea și restul condimentelor. Se amestecă foarte bine și se lasă în frigider 2 ore. Se pune pe foc adăugându-se untu și fondul de legume. Se lasă pe foc mic până când varza s-a înmuiat și sosul a scăzut. Spre sfârșit se adaugă un cartof fiert dat pe răzătoarea mică, pentru a îngroșa sosul.
Mod de prezentare:
Se taie rulada în felii groase. Salata de varză se așază pe mijlocul farfuriei, cu o felie foarte subțire de portocală deasupra. Lângă ea se așază feliile de ruladă. Se ornează cu dulceață de gutui cu indrușaim.
Sfatul meu: De Sărbători, este bine să vă petreceți timpul cu familia, nu stând în bucătărie pentru a pregăti câteva feluri de mâncare. Am ales această rețetă pentru că gustul și mirosul ei umplu casa de poezia iernii. Puteți înlocui carnea de curcan cu pui, porc sau vită. Salata de varză o puteți servi caldă sau la temperatura camerei. Pentru un plus de savoare, spre sfârșit, eu îi adaug sucul de la o portocală stoarsă.

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!