Sărmăluțe cu pește în foi de salată verde

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 căni cu orez fiert
file de pește tocat fin
sare, piper
1 ou
2-3 căpățâni de salată verde
ulei
1 morcov
1 fir de praz
2-3 tije de țelină
apă
Pregătești așa:
Alegi frunzele de salată mai mari, le speli bine în mai multe ape, apoi le opărești puțin în apă fierbinte îi le pui la scurs. Între timp, amesteci orezul fiert cu fileul de pește tocat, oul, sare și piper, după gust. Cu această compoziție umpli foile de salată și le rulezi ușor ca la sarmale, apoi le legi ca să nu se desfacă și le pui la călit în ulei încins.
Le întorci pe toate părțile și, când au prins altă culoare pui peste ele apă puțină, morcovul ras fâșii lungi, la fel și țelina și prazul și le lași să se pătrundă bine, apoi servești, dar nu înainte de a scoate legăturile de la sărmăluțe.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă trimisă de Sabina Cazan, loc. Hondol, jud. Hunedoara

Intră aici și vei găsi o rețetă gustoasă de sarmale cu pește.

Add Comment