Sarmale în foi de varză acră cu pește

Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor
Îți trebuie:

  • 1 kg de pește (cu oase pu-ține)
  • 100g ceapă
  • 50 g slănină afumată sau 100 g ceafă de porc afumată
  • 200 g orez
  • 50 ml suc de roșii
  • o foaie de dafin
  • piper
  • mărar
  • cimbru
  • 1,5 kg varză acră (cu foile subțiri)
  • 25 g făină.

Pregătești așa:
Cureți peștele de solzi și intestine; îi îndepărtezi pielea și capul, scoți carnea trecând cuțitul pe deasupra coloanei vertebrale, de la coadă spre cap. Scoți toate oasele mici, rămân cam 450 g carne, pe care o treci prin mașina de tocat carne, împreună cu ceafa afumată sau slănina și cu ceapa tocată și călită timp de 2 minute cu 2 linguri de ulei. Adaugi la tocătură un vârf de linguriță de piper sau ienibahar, orezul curățat de impurități, spălat și scurs, făina și mărarul tocat. Amesteci bine umplutura și din ea pregătești umplutura pe care o pui în foile de varză acră și faci sarmalele. Pentru aromă, în oala în care fierbi sarmalele, adaugi cimbru, foaie de dafin, mărar și boabe de piper. Poți servi sarmalele cu smântână. Poftă bună!

Add Comment