Foto: Mihai NIcolae – Burda România
Îți trebuie:
10 castraveți mari murați
1 kg carne de porc
1 cană orez
50 ml ulei
boia dulce
sare și piper după gust
1/2 cutie de bulion
250 g smântână
1 ceapă albă mare
Pregătești așa:
Scobești ușor castraveții, să nu se spargă în interior, cu un cuțit rotund la vârf, apoi cureți ceapa și o tai mărunt. Călești apoi ceapa cu boia dulce, ulei și sare. Fierbi orezul separat, călești carnea de porc în ulei, pui ceapa călită, adaugi bulionul, sare și piper după gust și pui și orezul fiert. După ce ai călit bine carnea și ai pus toate ingredientele, umpli pe rând castraveții cu această compoziție și servești sarmalele calde cu smântână deasupra.
5 porții › Pregătire: 30 minute › FIERBere: 25 minute
Rețetă trimisă de Laszlo Ana Olga, loc. Hădăreni, jud. Mureș
Asa ceva nam mincat niciodata o reteta interesata o sa fac si eu trebuie incecata dupa cum arate arata interesanta felicitari concurentei!!!
Spor la gătit, doamna Gligor! Să ne scrieți dacă v-a plăcut.