„Sarmale” din castraveți murați

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

 

Îți trebuie:

10 castraveți mari murați

1 kg carne de porc

1 cană orez

50 ml ulei

boia dulce

sare și piper după gust

1/2 cutie de bulion

250 g smântână

1 ceapă albă mare

Pregătești așa:

Scobești ușor castraveții, să nu se spargă în interior, cu un cuțit rotund la vârf, apoi cureți ceapa și o tai mărunt. Călești apoi ceapa cu boia dulce, ulei și sare. Fierbi orezul separat, călești carnea de porc în ulei, pui ceapa călită, adaugi bulionul, sare și piper după gust și pui și orezul fiert. După ce ai călit bine carnea și ai pus toate ingredientele, umpli pe rând castraveții cu această compoziție și servești sarmalele calde cu smântână deasupra.

 

5 porții › Pregătire: 30 minute › FIERBere: 25 minute

Rețetă trimisă de Laszlo Ana Olga, loc. Hădăreni, jud. Mureș

2 Comments

  1. Gligor Elisabeta ianuarie 15, 2018

Add Comment