Sarmale de porc, fierte în vin

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:

1 kg carne de porc

400 g cârnați de porc proaspeți

100 g orez

2 cepe

2 linguri pastă de tomate

1 varză murată mare

1 l vin alb sec

2 lingurițe condiment pentru sărmăluțe

Pregătești așa: Toci carnea de porc și o amesteci cu ceapa tăiată mărunt și călită. Adaugi orezul spălat, pasta de tomate și 2 lingurițe de condiment pentru sărmăluțe. Omogenizezi bine compoziția și formezi sărmăluțele, potrivite ca mărime. Le așezi câte 3 bucăți într-o frunză mare de varză dreptunghiulară, în care pui și câte o bucățică de cârnat proaspăt. Pe fundul unei cratițe așezi un rând de varză tocată mărunt, peste care așezi cuiburile de sarmale, pe mai multe straturi, cu varză tocată între ele. Le acoperi cu varză tocată și le umpli cu vin și cu 500 ml de apă. Pui vasul în cuptor și lași sarmalele să fiarbă circa 2-3 ore, la foc potrivit, până scade aproape tot lichidul. Servești fierbinți sarmalele cu mămăligă, fără smântână și fără cimbru, deoarece aceste sarmale trebuie să păstreze savoarea vinului.

12 porții › Pregătire: 30 minute › COACERE: 2-3 ORE

Rețetă trimisă de Viorica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!