Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
1 varză de 1 kg
20 de foi de viță de vie
400 g carne de porc sau amestec
4 cepe potrivite tocate mărunt
100 g orez
mărar verde
sare
200 g bulion
piper măcinat
foi de dafin
crenguțe de cimbru
Pregătești așa:
Amesteci carnea cu ceapa tocată mărunt sau dată prin mașina de tocat carne, pui orezul spălat, condimentezi cu piperul măcinat și sărezi după gust. Învelești sarmalele cu foile de varză și foile de viță de vie. Iei un vas și așterni pe fundul vasului câteva frunze de viță de vie sau de varză, peste care pui crenguțele de cimbru, apoi aranjezi sarmalele și pui bulionul între rândurile de sarmale. Pui foile de dafin și toci mărarul. Umpli vasul cu apă și dai la cuptor, la foc mare, aproximativ 3-4 ore. Când servești sarmalele, le așezi alternând culorile, una verde deschis, una verde închis. Decorezi cu puțină smântână sau cu mărar.
6 porții › Pregătire: 50 minute › COACERE: 3-4 ore
Rețetă trimisă de Ioana Panait, Slatina, jud. Olt