Sarmale cu două feluri de foi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:

1 varză de 1 kg

20 de foi de viță de vie

400 g carne de porc sau amestec

4 cepe potrivite tocate mărunt

100 g orez

mărar verde

sare

200 g bulion

piper măcinat

foi de dafin

crenguțe de cimbru

Pregătești așa:

Amesteci carnea cu ceapa tocată mărunt sau dată prin mașina de tocat carne, pui orezul spălat, condimentezi cu piperul măcinat și sărezi după gust. Învelești sarmalele cu foile de varză și foile de viță de vie. Iei un vas și așterni pe fundul vasului câteva frunze de viță de vie sau de varză, peste care pui crenguțele de cimbru, apoi aranjezi sarmalele și pui bulionul între rândurile de sarmale. Pui foile de dafin și toci mărarul. Umpli vasul cu apă și dai la cuptor, la foc mare, aproximativ 3-4 ore. Când servești sarmalele, le așezi alternând culorile, una verde deschis, una verde închis. Decorezi cu puțină smântână sau cu mărar.

6 porții › Pregătire: 50 minute › COACERE: 3-4 ore

Rețetă trimisă de Ioana Panait, Slatina, jud. Olt

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!