Șalău în frunze de varză creață

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4 fileuri de șalău
4 frunze de varză creață
500 ml borș
2 crenguțe de mărar
sare
Îți trebuie pentru vinegretă:
1 linguriță muștar
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet din vin
2 fire tarhon
pătrunjel tocat mărunt
sare
piper
Pregătești așa:
Speli ușor frunzele de varză, le opărești 2-3 minute în borș, cu sare și mărar, le scoți cu atenție din borș și le pui câteva secunde sub jet de apă rece, după care le lași să se zvânte.
Fileurile de pește, în parte, le înfășori în foaia de varză, apoi în folie de polietilenă și le fierbi în vapori de apă, maxim 10 minute. Între timp, pregătești vinegreta: amesteci muștarul cu oțetul, uleiul, adaugi sare, piper și verdeață tocată mărunt. Înlături folia, iar jumătățile de file cu varză le pui pe un platou și adaugi vinegretă.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 10 minute
Rețetă de Ioana Petrov, Babadag, jud. Tulcea

Pentru o altă rețetă cu șalău, intră aici.

Add Comment