Salată picantă de pui cu pepene galben

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 pui
1 pepene galben
1 legătură zarzavat de supă
1 ceapă
1 ardei iute mic
1 salată verde mare
6 boabe de piper
2 linguri suc de lămâie
2 linguri suc de mere
50 ml ulei
sare și piper
Pregătești așa:
Speli zarzavatul de supă, îl cureți și îl mărunțești. Cureți ceapa, o tai în patru. Speli carnea și o pui la fiert 40 de minute, acoperi cu 1,5 l apă cu sare, ceapă, zarzavat de supă și boabe de piper. Speli ardeii iuți, le scoți semințele, iar pulpa o tai fâșii. Pepenele galben îl tai pe jumătate și îi scoți semințele. Salata spălată o tai fâșii.
Scoți puiul, îl lași să se răcească, îl dezosezi și îl tai felii. Aranjezi carnea de pui în castron cu ardeiul, pepenele și salata. Prepari un dressing din ulei, sare și piper cu care stropești salata. Lași să se pătrundă 15 minute.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 40 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Intră aici, vei găsi o rețetă de salată delicioasă.

Add Comment