Salată cu mușchiuleț de porc și cuscus

Foto: Arhivă Burda România


Îți trebuie pentru mușchiuleț:
1 mușchiuleț de porc
1 lingură cu vârf iaurt
1 linguriță muștar Dijon
1 lingură ulei de rapiță
sare roz de Himalaya
piper
boia de ardei dulce
cimbrișor uscat
Pentru salată:
100 g cuscus
150 ml apă
5-6 frunze de salată
1 ardei kapia
1 ardei galben
2 castraveți
3 roșii de grădină
sare roz de Himalaya
piper
zeama de la 1/2 lămâie
2-3 linguri ulei pentru salată
Pregătești mușchiulețul așa:
Se spală carnea, se șterge cu șervețele și se taie felii, cam de un deget grosime.
Într-un vas se amestecă iaurtul cu muștarul și uleiul, apoi se adaugă sarea, piperul, boiaua dulce și cimbrișorul. Carnea se pune în acest amestec și se învârte bine. Se acoperă bolul și se dă la rece pentru 1 oră. Se încinge o tigaie grill și se rumenesc bucățile de mușchiuleț pe ambele părți, la foc potrivit.
Pregătești cuscus-ul așa:
Se pune apa la fiert până când clocotește. Se pune cuscus-ul într-un vas, se presară sare și piper, apoi se toarnă apa clocotită și se acoperă cu un capac. Se lasă până absoarbe tot lichidul, amestecând din când în când.
Pregătești salata așa:
Se spală salata și se rupe bucăți. Ardeiul galben și kapia, se curăță de cotor, semințe și se taie cuburi mai mari. Roșiile se taie bucăți potrivite. Castraveții curățați, se taie în două pe lungime, apoi se feliază. Într-un vas se amestecă toate legumele pentru salată, apoi se pune cuscus-ul, sare, piper, zeamă de lămâie, iar la final se stropește cu ulei.

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Add Comment