Rulouri cu creier


Carmen Pantelemon, Suceava

 

Foto: Practic in Bucatarie; Mhai Nicolae

Foto: Practic in Bucatarie; Mhai Nicolae

3 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 35 minute
Coacere: 30 minute

Îți trebuie:

  • 300 g pulpă de porc
  • 250 g creier de porc sau vită
  • 2 morcovi
  • 2 ouă
  • 2 cepe
  • 100 g mazăre
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei

Pregătești așa:
Tai carnea de porc felii și le bați ca pentru șnițel. Speli creierul, îl cureți de pieliță și îl pui la fiert cu mazărea și morcovii. După ce au fiert, tai creierul mărunt, iar morcovii îi dai pe răzătoare. Cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în puțin ulei. O amesteci apoi cu: creierul, pătrun-jelul verde tocat, ouăle, morcovii și mazărea. Condimentezi cu sare și piper după gust. o Întinzi această compoziție pe fiecare felie de carne, o rulezi și legi fiecare rulou cu ață. Într-o tavă cu ulei pui rulourile și dai la cuptor. Le poți servi cu garnitură de cartofi fierți și murături.

Add Comment