Rulou marinăresc cu mărar verde

Foto: Mihai Nicolae

Rulou marinăresc cu mărar verde

Rețetă de Nicoleta Stăncilă, Slatina, jud. Olt

Preț: 40 lei-8-10 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 50-60 minute

Îți trebuie: 1,600 kg pulpă de porc, 800 g mărar verde, 4 ouă fierte tari, 100 ml ulei, piper, cimbru, sare

Pregătești așa: Ouăle, fierte tari, le tai în cuburi, le pui într-un castron și le amesteci cu piper, cimbru, sare după gust și mărarul verde tocat mărunt. Desfaci pulpa de porc și o bați bine cu ciocanul pentru șnițele. Întinzi apoi bucata de carne pe masă, repartizezi în mijloc compoziția de ouă și mărar, rulezi, legi cu sfoară și așezi ruloul într-o tavă unsă cu ulei. Stropești ruloul cu ulei și introduci tava în cuptor, pentru 50-60 de minute, la foc mediu, până ce carnea este bine pătrunsă și rumenită. Servești ruloul rece, tăiat felii. Poți pregăti și o salată de legume sau poți servica atare. pe lângă gustul foarte bun, acest rulou este foarte aspectuos, motiv ce te va determina să-l pregătești pentru o masă festivă. Contrastul dintre carne, bucățelele de ouă fierte și verdele mărarului asigură un aspect foarte decorativ platoului. Poți adăuga, suplimentar și puțin ardei gras roșu sau galben. De asemenea, poți alege să folosești ouă de prepeliță și să le lași tăiate doar pe jumătate.

Add Comment