Ruladă din mușchiuleț și castraveți murați

Mioara Gearip, Constanța
Îți trebuie:

  • 1 bucată de creier
  • 300 g de ciuperci
  • 300-400 g cabanos
  • 4 ouă
  • castraveți murați
  • verdețuri
  • 2 bucăți de mușchiuleț mai lung
  • smântână
  • legume congelate (facultativ)
  • câteva capere.

Pregătești așa:
Desfaci fiecare mușchiuleț, crestându-l pe lungime. Bați ușor fâșiile obținute, le sărezi și le piperezi. Le lași apoi deoparte. Lași creierul să stea în apă timp de o oră. Îl scoți și îl speli bine, apoi îl pui la fiert în apă clocotită, cu sare și cu o lingură de oțet. Îl lași să fiarbă 15-20 de minute la foc mediu. Îl scoți și îl dai la răcit. Apoi îl tai cubulețe potrivite. Tai ciupercile proaspete sau din conservă cubulețe sau lame, toci verdeața, bați 2 ouă, iar pe celelalte 2 le fierbi și le tai cubulețe. Cabanosul îl lași întreg, iar castraveții îi tai cubulețe. Amesteci într-un vas ciupercile, creierul, ouăle, verdeața cu oul bătut și cu castraveții. Iei fiecare bandă de mușchiuleț și presari deasupra benzii umplutura, iar la marginea benzii pui cabanoșii, pe lungime. Rulezi strâns. Dacă e nevoie, legi cu o sfoară pentru bucătărie. Pui rulourile în tavă și torni uleiul încins peste ele. Torni smântâna deasupra și dai la cuptor pentru 30 de minute. Le servești când sunt gata, cu garnitură de legume congelate, pregătite după indicațiile de pe ambalaj sau cu garnitură de cartofi pregătită cum vrei tu.

One Response

  1. Ghita si Elisabeta Gligor februarie 7, 2014

Add Comment