Ruladă din mușchi de porc în aluat

Gabriela Demidov, loc. Sulina, jud. Tulcea

Foto: Practic in Bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in Bucatarie; Mihai Nicolae

6-8 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 1 oră și 25 minute
Îți trebuie:

  • 400 g mușchiuleț de porc
  • 200 g cașcaval
  • 1/2 cutie ciuperci
  • 2 cârnați subțiri
  • 3-4 foi de plăcintă
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou fiert tare
  • 1 ou crud
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Speli și tai mușchiulețul de porc pe mijloc. Îl bați pe ambele părți cu ciocanul pentru carne.
Presari peste el un strat gros de cașcaval ras și ciupercile spălate și tăiate mărunt.
Pe lungimea mușchiulețului așezi cârnații, mărarul tocat fin și oul tăiat mărunt. Con-dimentezi cu sare și piper după gust. Rulezi carnea și o legi cu ață. Ungi cu ulei rulada, apoi o așezi într-o tavă cu puțină apă și restul de ulei. Dai tava la cuptorul încălzit în prealabil. După ce s-a rumenit o scoți din tavă, o îmbraci în foi de plăcintă și o ungi cu oul bătut. Dai la cuptor din nou, pentru 10 minute, să se rumenească. O scoți pe un platou întins și după ce s-a răcit o tai felii.

Add Comment