Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Sorica Stanca, com. Măldăeni, jud. Teleorman
Preț: 35 lei-4 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie: ■ 1 kg carne de miel
■ 1 pahar de vin alb ■ 3 ouă ■ 2 morcovi potriviți ca mărime ■ 200 g ciuperci
■ 1 lingură muștar ■ 1 cub de condiment
■ sare ■ piper după gust ■ 2 lipii mai groase
■ 2 cepe ■ 1 legătură de mărar ■ cașcaval
Pregătești așa: Toci carnea în mașina de tocat cu sită fină și o înăbuși circa 15 minute. Fierbi 2 ouă timp de 3 minute, iar după ce s-au fiert le pui sub jet de apă rece și le cureți de coajă. De asemenea și morcovii îi cureți și îi fierbi 20 de minute în apă. Condimentezi carnea cu un condiment, adaugi piper,
1 ou nefiert și un pahar de vin alb. Înăbuși ciupercile cu ceapa și puțină apă, până se înmoaie. Întinzi lipia și pui peste ea umplutura formată din carne, ouăle tăiate sferturi, mărarul tocat, morcovii tăiați mărunt, muștarul, ciupercile și ceapa. Rulezi și dai totul în cuptorul încins bine, pentru 30 de minute. Servești cu cașcaval ras și smântână deasupra.