Ruladă de somon

Carnea de pește a fost întotdeauna recomandată de nutriționiști, de aceea vă prezentăm rețeta de Ruladă de somon. Aceștia propun un consum regulat pe săptămână de pește, la orice vârstă, pentru combaterea unei game largi de afecțiuni. Conform strudiilor de specialitate, creierul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie, iar buna funcționare depinde mult de aportul de fosfor, pe care îl găsim în pește.
Carnea de pește este o sursă importantă de proteine, vitamine (A, B12, D, E), de minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), acizi grași esențiali omega-3 și omega -6. Cantitățile de minerale și nutritive diferă în funcție de tipul de pește. De exemplu peștele slab conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3.
Cu toate acestea trebuie să avem grijă și la faptul că peștele are un conținut de mercur, mai scăzut sau mai ridicat, în funcție de soiurile de pește. Soiurile de pește cu un conținut ridicat de mercur sunt: merlin albastru, pește spadă, rechin, macrou sau merluciu (în cantitate moderată). Pot fi consumați fără probleme: hering, ton la conservă, codul, somonul, eglefinul

Foto: Ruladă de somon – iStock

Îți trebuie:
6 fileuri de somon
6 felii șuncă de Praga
30 g brânză telemea de capră
100 ml vin alb
300 g roșii
usturoi
piper
făină
1 ou
pesmet
parmezan
ulei
Preparare:
Pe cele 6 fileuri de somon se așază cele 6 felii șuncă de Praga.
Se amestecă brânza telemea rasă împreună cu vinul, roșiile curățate de pieliță și semințe și tăiate mărunt, usturoiul pisat și piper după gust.
Compoziția se întinde pe feliile de șuncă, apoi se rulează în fileurile de somon și se prind cu scobitori. Se trec prin făină, ou bătut, pesmet și parmezan ras și apoi se rumenesc în ulei.

Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și rețeta de aici, pentru care se folosește pește.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!