Ruladă de Sărbători

Gherghina Sîrbu, Brăila
Îți trebuie:

  • 1 kg file de porc
  • 400 g fasole verde (fideluță) proaspătă sau congelată
  • 300 g roșii
  • 2 plicuri de gelatină
  • 500 ml supă instant de carne
  • cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper.

Pregătești așa:
Fierbi fasolea timp de 15 minute, apoi o călești în ulei încins. Separat, speli roșiile, le cureți de pieliță, le tai în bucăți late, apoi le pui peste fasole. Călești totul timp de 15 minute, amestecând ușor conținutul.
Rumenești în ulei fileul de porc (mușchi de porc pe care-l găsești în comerț), îl sărezi (dacă e cazul) și îl presari cu cimbru și piper.
Dizolvi gelatina în 1/2 pahar de apă călduță, o pui puțin pe foc (fără să fiarbă) până se topesc toate granulele și apoi o combini cu supa de carne, cu fasolea și cu roșiile. Ungi 2 tăvi de chec cu puțin ulei, așezi un strat din compoziția de mai sus și pui 1/2 din fileul prăjit într-o tavă și 1/2 în cealaltă. Acoperi cu restul de amestec.
Dai tăvile la frigider și când s-a închegat compoziția, o răstorni pe un platou. Taie rulada în felii groase și servește-o la masă cu maioneză. Poți decora cu pătrunjel verde.



Add Comment