Ruladă de carne cu brânză

Rețetă de Claudia Poppel, Hunedoara

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 60 minute
Îți trebuie pentru tocătură:
1 kg carne vită tocată
200 g brânză telemea
1 felie pâine
2 cepe
2 căței usturoi
1 ou
1 legătură pătrunjel
sare
piper
2 lingurițe chimen
50 ml ulei
Îți trebuie pentru garnitură:
2 ardei roșii
1 cățel usturoi
4 linguri ulei
Pregătești așa:
Înmoi pâinea în apă. Cureți și toci mărunt ceapa și usturoiul. Amesteci carnea tocată cu oul, pătrunjelul tocat și pâinea bine stoarsă. Condimentezi după gust. Formezi o chiftea lungă și plată, pe care pui bucăți de brânză tăiate egal, pe care le acoperi cu marginile chiftelei, astfel încât să fie plasate pe mijloc. Rulada trebuie să fie alungită, ca o pâine, pe care o pui într-o tavă unsă cu ulei. Dai la cuptor până se rumenește.
Pregătești garnitura așa:
Speli ardeii, apoi îi tai în bucăți potrivite. Cureți usturoiul și îl tai mărunt. La o jumătate de oră după ce rulada a fost băgată în cuptor, pui ardeiul și usturoiul.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!