Clătite cu brânză dulce și sos de roșii

Foto: Clătite cu brânză dulce și sos de roșii – Arhivă Burda România

 

Rețeta pe care o prezentăm, Clătite cu brânză dulce și sos de roșii, poate fi un fel principal, sau o cină mai consistentă. Preparatul este greu de făcut, gustul este deosebit, plus că este și consistent.

Îți trebuie pentru aluatul de clătite:
1 cană făină
1/2 cană lapte
2 ouă bătute cu un praf de sare
1/4 pachet unt topit și răcorit
Îți trebuie pentru umplutură:
brânză dulce
1 cățel de usturoi
1 mână de paste steluțe
pătrunjel verde
2 ouă
sare, piper
Îți trebuie pentru sosul de roșii:
1/2 kg carne tocată
ulei
1 cartof crud
4-6 căței de usturoi
1 conservă mare de roșii în bulion
1 cană supă
condiment vegetal
piper
pătrunjel verde
Pregătești așa:
Pentru clătite, amesteci ingredientele, le mixezi bine, să nu aibă cocoloașe aluatul și apoi faci clătite în mod obișnuit.
Pentru umplutură, scurgi bine de zer brânză dulce, scursă bine de zer sau apă, o pui într-un bol și o amesteci cu 1 cățel de usturoi presat, o mână de paste mărunțite (steluțe), fierte și scurse bine, pătrunjel tocat fin, ouăle, sare, piper după gust și freci totul bine.
Pentru sosul de roșii, pui carnea tocată la călit în ulei încins, la foc mic. Cu o furculiță, o desfaci pentru a nu rămâne cocoloașe. Adaugi un cartof crud ras pe răzătoarea mare și 4-6 căței de usturoi presați și amesteci bine. Când s-a rumenit carnea, pui bulionul din conserva de roșii decojite în bulion. Toci bine roșiile, apoi le adaugi și pe ele. Mai torni și o cană cu supă, presari condiment vegetal, piper după gust și fierbi totul până când carnea este gata. Adaugi și pătrunjel tocat.
Umpli fiecare clătită și rulezi, având grijă să închizi bine capetele, să nu iasă umplutura. Iei o tăviță, o ungi cu unt, pui 1/2 din compoziția de mai sus și așezi clătitele una lângă alta, fără să le suprapui. Torni peste ele restul de sos, presari pătrunjel verde tocat fin și parmezan ras, apoi dai tava la cuptor (încins în prealabil) pentru 30 de minute, la foc mic.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Rodica-Paula State, sat Valea Budului, com. Mărgineni, jud. Bacău

Add Comment