Pulpe de pui cu sos exotic

Rețetă trimisă de Angelica Maria Trică, loc. Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 3 ore și 20 minute
Coacere: 1 oră

Îți trebuie:

  • 4 pulpe pui
  • 6 cartofi
  • 4-5 roșii
  • 100 g măsline
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Îți trebuie pentru sosul exotic:

  • 4 căței usturoi
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 2 linguri zeamă portocală
  • 1 vârf cuțit șofran
  • 1 linguriță busuioc
  • 2 linguri ulei
  • 1 ardei iute
  • sare

Pregătești așa:

Într-un castron pui toate ingredientele pentru sosul exotic, împreună cu pulpele de pui, spălate în prealabil. Lași la macerat 2-3 ore. Într-o tavă unsă cu ulei, pui bucățile de pui, iar alături de ele, roșiile decojie și tăiate felii împreună cu măslinele. Le stropești cu sosul exotic, presari sare și piper după gust, apoi introduci tava în cuptor. Când sunt aproape gata pulpele de pui, adaugi și cartofii curățați de coajă, spălați și tăiați în diferite forme.

Poftă bună!

Add Comment