Pulpe de curcan cu cușcuș

Foto: Mihai Nicolae

Pulpe de curcan cu cușcuș

Rețetă de Elena Lazăr, sat Poiana, com. Livezi, jud. Bacău

Preț: 23 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 90 minute

Îți trebuie: 6 linguri de pastă harissa, 1 linguriță cu amestec de chimen, coriandru, scorțișoară, 4 pulpe de curcan, făină, 3 linguri ulei, 1 ardei gras, 2 cepe tocate, 1 cartof (roșu de preferință), curățat și tăiat cuburi, 2 căței de usturoi, zdrobiți, 100 ml vin roșu, 1 cutie de roșii în suc (400 g), 400-500 ml supă făcută din concentrat de pasăre, câteva fire de mentă tocată (proaspătă dacă se poate)

Îți trebuie pentru pasta harissa: 200 g ardei iute, uscat și fără semințe, 75 m ulei de măsline (plus o cantitate pentru acoperit), 1 lingură sare

Pregătești pasta harissa așa: Pui ardeii într-un bol, torni deasupra apă clocotită, cât să-i acopere și lași să stea 20-30 de minute, până se înmoaie. Scurgi ardeii, îi pasezi cu 70 ml din apa în care s-au înmuiat, adaugi uleiul, sarea și torni pasta într-un borcan sterilizat. Atenție! Pasta harissa este foarte iute. Pregătești pulpele de curcan cu cușcuș așa: Preîncălzești cuptorul la circa 170-200 grade Celsius. Amesteci pasta harissa cu condimentele și ungi cu acest amestec pulpele de curcan. Deasupra presari făină albă. Încingi uleiul într-o tigaie și rumenești pulpele. Adaugi ceapa, ardeiul, cartoful și usturoiul și fierbi înăbușit până când se înmoaie ingredientele. Adaugi vi-nul, roșiile tăiate și supa făcută din concentrat din pasăre, atât cât să acopere ingredientele. Dai la cuptor circa 1 oră și jumătate. Fierbi cușcușul în apă sărată, îl scurgi și pui și o lingură de unt. Dacă nu ai cușcuș, poți face o garnitură din orez. Presari menta tocată, atât pe carne, cât și pe garnitură. Servești preparatul fierbinte.

Add Comment