Pulpă de miel în sos de vin, cu piure de spanac

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Claudia Poppel, Hunedoara

Preț: 38 lei-10 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 4 ore

Îți trebuie:
■ 1 bucată pulpă de miel, 500 ml supă de miel, 500 ml supă de vită 750 ml vin roșu 150 g ceapă roșie 150 g morcovi, 80 g țelină 3 căței de usturoi, 1 crenguță de cimbru, 1 crenguță
de rozmarin, 2 frunze de dafin, 2 linguri de ulei, hârtie de copt

Pregătești așa: Încălzești bine cuptorul. Cureți morcovii și ceapa roșie, apoi le tai în bucăți mici. La fel și țelina. Usturoiul curățat îl tai în jumătate. Pulpa de miel o tai în două. Rulezi fiecare bucată și o legi cu sfoară. Într-o tigaie, la foc mediu, încălzești o lingură de ulei și prăjești carnea de miel până se rumenește bine. Transferi apoi mielul pe o farfurie. În aceeași tigaie încălzești restul de ulei, adaugi morcovii, ceapa, țelina și usturoiul și le prăjești până devin aurii. Pui apoi legumele într-un vas mare cu capac. Peste ele adaugi mielul, cimbrul, rozmarinul și frunzele de dafin. Adaugi vinul roșu în tigaie și fierbi câteva minute. Apoi torni peste ingredientele din tigaie supa de vită și pe cea de miel. Carnea trebuie să fie acoperită de lichid. Acoperi apoi cu hârtie de copt și pui capacul. Dai la cuptor pentru 4 ore, la foc potrivit. Scoți carnea de miel din oală, strecori lichidul într-o tigaie și fierbi până când lichidul s-a redus la trei sferturi și s-a îngroșat. Adaugi mielul, torni deasupra so-sul și mai fierbi la foc mic încă 10 minute. Tai carnea de miel și servești cu piure de cartofi sau spanac.

Add Comment