Pui vienez la cuptor

foto: Mihai Nicolae

Pui vienez la cuptor

Rețetă de Felicia Vanea, București

Preț: 38 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 60 minute

Îți trebuie: 500 g piept de pui, 500 g ciuperci, 200 g cașcaval, 200 g smântână, 300 ml lapte, 2 cartofi, 2 cepe (una albă, una roșie), ulei de măsline, 70 g făină albă, condimente pentru pui, 1 lingură curry, verdețuri italiene, sare de mare

Pregătești așa: Tai ceapa mărunt, o pui în vasul ceramic termorezistent, în amestec cu puțin ulei de măsline și condimente. Adaugi pieptul de pui tăiat fâșii și condimentat, a-mesteci totul și dai la cuptor. Lași 15 minute, până când ceapa și pieptul de pui fierb, apoi adaugi ciupercile feliuțe (după ce au fost călite separat). După ce a scăzut apa lăsată de ciuperci, pui și cartofii tăiați cubulețe. Pui o folie de staniol deasupra vasului și introduci din nou la cuptor pentru 20 de minute. Între timp, faci sosul alb: fierbi laptele, presari făina, amesteci bine la foc mic și adaugi smântâna și 100 g de cașcaval ras. Amesteci totul la foc mic, până se omogenizează. Când cartofii sunt fierți, îndepărtezi folia, torni sosul alb și razi restul de cașcaval. Mai lași cca. 25 de minute la cuptor, la foc potrivit, până se rumenește. Poți servi puiul cu salată verde sau cu roșii.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!