Pui vânătoresc

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 pui de circa 1 kg
200 ml ulei
4 căței de usturoi
2 linguri oțet
200 g smântână
2 linguri făină albă
pătrunjel verde
Pregătești așa:
Cureți puiul, îl speli și îl porționezi. Apoi îl pui la prăjit în uleiul încins. După ce s-a rumenit, sărezi carnea, o piperezi și acoperi cu apă sau cu zeamă de supă. Clocotești supa un sfert de oră. Smântâna o amesteci cu făina și cățeii de usturoi (tocați mărunt) și o torni peste pui. Lași să mai dea câteva clocote. După ce ai oprit focul, torni oțetul. Poți servi puiul cu pătrunjelul verde tocat deasupra cu mămăliguță sau cu pâine.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 25 minute
Rețetă trimisă de Rodica-Doina Crăciun, Galați

Dacă dorești o altă rețetă cu carne de pui intră aici.

Add Comment